Followers

iklan..iklan......

Tuesday, April 13, 2010

Lenguhnya badan..........

Seminggu dua ni badan letih-letih. Bila dapat balik kampung dan berurut...alangkah leganya....Ni bila bekerja banyak duduk daripada berdiri, kelenguhan tu datang semula. Kepala pun rasa sengal aje...Malam tadi waktu balik dari tt dengan ayie di BBU, dalam kereta terdengar satu kajian yang dibuat oleh New York State Universiti. Kajian tu mengatakan yang kepala kita ni akan overheat bila terlebih fikir dan terlebih bekerja. Oksigen kurang. Jadinya, kita akan kurang fokus. Senang nak mengantuk. Macam mana nak atasi kemengantukan itu? Ada caranya............

Mula-mula, tarik nafas panjang-panjang. baru udara masuk dan sejukkan pembuluh darah. Udara tu akan terus ke otak, ibarat angin yang menyapa CPU kita (Kepala kitalah tu...). Lega kan...cuba..cuba dan cuba...mesti ringan sikit kepala. Hari ni masuk kelas dengan rasa riang gumbira. Last week tak dapat ikut student lawatan ke kilang pakaian di Batu Pahat tapi mereka balik dengan membekalkan katalog mengenai mesin-mesin yang cukup berguna. Boleh guna untuk presentation dalam kelas OP nanti...................

Ni jemari menari-nari di atas keyboard, tapi mata dah layu....nak kena lelap barang lima minit , baru dapat refresh. Adush.................